Diëtistenpraktijk Doefit

Een praktijk waar gezonde voeding, beweging en een gezond lichaam centraal staan.

Het belang van gezonde voeding kent iedereen. Waarom komt overgewicht en obesitas dan meer en meer voor? Gezonde keuzes maken, tijd besteden voor je maaltijden, planning,… is niet zo evident als het lijkt. 

De verleidingen zijn groot en we hebben allemaal een druk bestaan. Hobby’s, kinderen, sociale verplichtingen en werk zorgen ervoor dat het niet eenvoudig is om daarnaast ook nog eens gezonde maaltijden op tafel te toveren.

Als erkende diëtisten begeleiden wij je graag en zoeken wij samen met jou een weg doorheen deze moeilijkheden. 

Naast het geven van wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies, zullen wij vooral ook luisteren naar jou. Wat zijn jouw moeilijkheden, wat betekent gezond zijn voor jou en bovenal: hoe kunnen we ervoor zorgen dat jij je beter in je vel voelt?

Ben je klaar voor je nieuwe ‘ik’? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

Intakeconsult

Tijdens ons eerste gesprek willen wij graag zoveel mogelijk informatie over jou te weten komen: wat zijn jouw voedingsgewoontes, welke problemen ervaar je, eventuele medische problemen, gewichtsevolutie, werk en andere activiteiten,… Deze informatie is noodzakelijk om een voedingsplan op maat op te stellen. Op basis van ons eerste gesprek wordt in samenspraak met jou onze verdere werkwijze uitgestippeld.

Tweede consult

Tijdens het tweede gesprek evalueren we het voedingsplan. Is het haalbaar voor je, welke eventuele problemen zijn er? We gaan dieper in op bepaalde zaken en stellen nieuwe doelstellingen. Tijdens deze consultatie zal een lichaamsanalyse worden uitgevoerd.



Vervolgconsultaties

Vanaf de derde consultatie ben je normaal goed gestart met je voedingsplan. Dit geeft ons de kans om extra informatie te geven over recepten, etiketten leren lezen, tips om vol te houden, tips voor feestdagen, uit eten, op reis, beweging,… Tijdens elke consultatie zal je lichaamssamenstelling opnieuw bepaald worden.


Eiwitdieet

Wij begeleiden eiwitdieeten op maat en smaak van de klant. Alles wordt per dag berekend op basis van het lichaamsgewicht, zodat onze klanten zeker in ketose blijven.
Of je nu 6, 12, 16 kg of meer wil vermageren, alles is mogelijk met een goed door ons uitgebalanceerd eiwitdieet.
In de boxen die wij samenstellen wordt rekening gehouden met de smaken van de klant, alsook met de tijd die u heeft om bepaalde gerechten klaar te maken.
De boxen worden steeds geleverd met voldoende informatie en uitleg, alsook met een dagmenu.

Verschillende fasen eiwitdieet

Voor het eiwitdieet werken wij met 4 fasen. 
De eerste en de tweede fase zijn de fasen waarin u de meeste kilo’s gaat verliezen.

Waarom dan nog fase 3 & 4 ?

Bij fase 3 en 4 gaan we ervoor zorgen dat u gelijkmatig weer gaat evolueren naar een normaal
(gezond) eetpatroon.
Deze fasen zijn zeer belangrijk om de verloren kilo’s achter ons te houden. 
screenshot_2

Contacteer ons